Letošnji spomladanski teden restavracij je za nami, in kljub koroni so ga organizatorji uspeli spraviti pod streho. Vse skupaj je tokrat sovpadalo še s podelitvijo Michelinovih zvezdic, in tisti, ki ste rezervirali svojo kulinarično izkušnjo pri dobitnikih le teh (ki v času rezervacij še niso bili znani) ste za relativno majhen denar že lahko tudi preizkusili, kako visoko Michelin postavlja svojo letvico. Tokrat sva preizkusila kar pet restavracij, od najboljše do manj dobre pa sva jih ocenila nekako takole:
1. Restavracija Kodila, Markišavci

2. Gostilna Mencinger, Črešnjevci

3. Restavracija Harfa, Ljubljana

4. Restavracija JB, Ljubljana

5. Restavracija Strelec, Ljubljana

Moje mnenje: Manj uveljavljeni so še vedno pripravljeni vložiti trud v tisto ‘nekaj več’, in na ta način privabiti gosta tudi še kdaj izven Tedna restavracij, zato se tudi zares potrudijo. In predvidevam, da je Teden restavracij namenjen predvsem promociji. Uveljavljeni sodelujejo, ker je pač treba biti zraven, tipični gostje Tedna restavracij niso njihova običajna klientela, v njih pa vidijo le nekoga, ki se pride za relativno zmeren denar najesti v drago restavracijo. In za takšnega gosta je dober tudi suh kruhov knedl.