Priporočam – Oddih v Hiši narave v Tajhtah

Če vas ima, da bi preživeli nekaj mirnih dni daleč od ponorelega sveta in v objemu neokrnjene kozjanske narave, potem vam toplo priporočam, da se odpravite v Tajhte, v Hišo narave. Še niste slišali za Tajhte? Tudi jaz sem letos prvič. Blizu Planine pri Sevnici jih najdete. Googlovi zemljevidi vedo, kje so. Pa tudi vladne vavčerje lahko tam unovčite!

Pogled na brunarico in na kozjansko naravo

Letos, tik preden nas je napadel tale ‘kung flu’ virus, smo po Tanzaniji skupaj potovali z Novakovimi, ki so doma iz slovenskega Wuhana, torej iz Šmarja pri Jelšah. Ata, mama in tri prisrčne hčere. so v trideset kilometrov oddaljenih Tajhtah postavili krasno leseno brunarico (beri hišo), kamor se lahko umaknejo za kakšen konec tedna. In ker so hčere tri, so kmalu nastali še trije leseni ‘šotori’, da ne bo prepira. Ni trajalo dolgo, ko je zrasla še ideja – zakaj pa ne bi kdaj tega oddali še komu drugemu, ki zna uživati v naravi in ki zna ceniti mir in samoto? Pa še hči Eva bi se lahko skozi to preizkusila v turizmu! Že, ko so mi v Tanzaniji kazali slike, se mi je zdelo, da je to to. Pred par tedni pa sem se še na mestu samem prepričal o tem. Kar se mene tiče – jaz bom svoj koronski vavčer porabil pri njih!

‘Šotori’

Hiiša, v celoti narejena iz lesa, daje pridih domačnosti, kamniti kletni prostori pa dodaten čar. V hiši je popolnoma opremljena kuhinja z vsemi gospodinjskimi aparati, in kavomatom, vgrajenim v steno, ki je mene popolnoma očaral – prtisneš gumb ali dva in ven ti priteče odličen espreso. To si bom nekoč doma omislil tudi jaz! Pokrita terasa z letno kuhinjo, kaminom in posebnim objektom za druženje, odpira gostom še nove, dodatne možnosti. Klimatizirana soba, TV, Wi-Fi, lesen balkon, notranji kamin itd. nudijo krasne možnosti uživanja. V kletnih prostorih se nahaja popolnoma nova finska savna. Leseni šotori, ki spadajo k hiši, so namenjeni tako sami sprostitvi, kot tudi malo bolj ‘avanturistični’ prenočitvi.

Notranjost

Lokacija hiše omogoča obiskovalcem pohode po številnih pohodniških poteh, ter možnost kolesarjenja po osrčju Kozjanskega v smeri Podčetrtka, Sevnice, Šentjurja, Rogaške Slatine … V bližini se nahaja več izletniških točk, med drugim ruševine gradu Planina, Sveti Križ, Bohor, Slivniško jezero, Stolp ljubezni Žusem, arheološki park na Rifniku, Resevna… Tudi do Term Olimia v Podčetrtku ni daleč. Aja – pa prvi sosed ima ribogojnico, kjer lahko dobite čisto sveže postrvi!

Tam, kamor kaže puščica

Če bi radi za vaš vavčer dobili res tisto pravo, potem kar čimprej pišite, ali pa kličite na:

Mail   info@trgoaktiv.si  ali  novak.eva24@gmail.com  ali ursanovak1976@gmail.com

Telefon  041 – 901118   ali   041 – 837297

 

 

Pa še tole naj vam izdam o Evi: