Karantena. Restavracije so te dni (tedne, mesce … ) zaprte, dostavljalcem hrane ne zaupate, testenin pa ste se že dodobra prenajedli. Kaj sploh še skuhati? Tole ni ravno stran za deljenje receptov (in jaz nisem ravno kuhar), kljub vsemu pa je lokalna kuhinja vedno del potovalne izkušnje, zato dodajam enostaven azijski recept, za katerega upam trditi, da sem z njim navdušil že kar nekaj ljudi. Konec koncev pa sem celo kakšnih dvakrat diplomiral iz azijske kuhinje!
Piščanec z indijskimi oreščki je klasičen azijski recept in ga dobite povsod, od (Ki)Tajske do Vietnama. Od Most pri Komendi do New Yorka.
Zanj potrebujete:
Piščančje meso (pa tudi brez gre), indijske oreščke, por, šitake (če jih nimate so tudi šampinjoni dobri), papriko, česen, ingver, ostrigino, ribjo in sojino omako. Če imate radi pekoče, pa še par rezin svežega čilija.
Količine? Toliko, kot vam paše! Za 4 osebe daste recimo en pol kilski zavitek piščančjih filejev, eno vrečko oreščkov (Hofer), en por, en zavitek šitak, česen. Tudi če ne bo točno tako, ne boste prav veliko kiksnili. Le ingver dodajte z občutkom, sicer bo okus premočan. Kakšen centimeter na drobno nasekljane korenine bo zadosti.