Končno spet v Peruju!

Končno spet v Peruju!

Zelo smo vas veseli! Hvala, ker ste prišli v Peru. Povejte prosim še prijateljem, da je kljub koroni našo deželo varno obiskati!
To so bile besede, ki smo jih meseca julija, v dobrih dveh tednih potovanja po Peruju, slišali vsak dan nekajkrat. Od lani, ko se je svet obrnil na glavo, smo bili prva večja skupina sploh, ki je obiskala to prekrasno deželo. In njihovo veselje ob našem obisku je bilo res iskreno.
Torej kratko poročilo za tiste, ki imate kakršnekoli pomisleke pred potovanjem:
Edini stres je pravzaprav samo pred odhodom na pot, saj imamo zaradi nenehno spreminjajočih se pravil občutek negotovosti. Ko pa imamo enkrat v rokah zahtevani negativni PCR test, ter izpolnjen internetni obrazec za vstop v Peru, poteka vse kot nekoč – ob potnem listu pač pokažemo še papir, ali dva več.
V samem Peruju se je treba držati predpisanih ukrepov – torej nositi masko, v zaprtih prostorih celo dve, sem in tja pa še plastični vizir, vendar prav posebno strogi pri izvajanju vsega tega niso in četudi kaj od tega kršite, vas ne bodo žrtvovali bogovom. Naš obisk je sovpadal z 200 letnico neodvisnosti Peruja, zato je bilo zaradi počitnic kar nekaj domačih turistov, sploh v Paracasu, v kanjonu Colce, ter na Machu Picchuju. Ker v deželi skoraj ni ‘Gringov’, so muzeji več ali maj prazni – v samostanu Santa Catalina ali v inkovskih templjih Quorikancha smo bili tako rekoč edini obiskovalci. Pravzaprav tako nekako, kot Peru pred dvajsetimi leti!
Če vas vleče v Peru, je to idealni čas za obisk! Držite se le treh pravil: pazite nase, pazite na druge, ter pozabite predsodke doma.

 

 

Vas mika obiskati Peru in bi šli tja radi sami? Potem kliknite TUKAJ